Voordelig tijdschriften lezen

Het aanbod van leuke vrouwen tijdschriften, maar ook van mannen tijdschriften is erg groot en divers en dan heb ik het nog niet eens over uniseks en kindertijdschriften. Niet zo vreemd ook want er is gewoon erg veel vraag naar en de grote vraag wordt beantwoord met een groot aanbod. Je zou denken dat het de laatste jaren wel veel minder zou worden, gezien het gegeven dat steeds meer mensen met hun smartphone in de weer zijn en natuurlijk zijn er online ook meer dan genoeg leuke artikels te lezen. Toch blijft het voor veel mensen een prettige manier van lezen door te kiezen voor een echt blad van papier. Het leest en bladert toch net even wat fijner dan op een "klein" schermpje. Voordelig tijdschriften lezen is voor velen toch wat lastiger en dit heeft o.a. de volgende 2 oorzaken. Men zit vast aan een duur doorlopend abonnement of de verleiding is groot om tijdens het winkelen een los nummer te kopen. Je zou denken dat de kosten van een los nummer wel mee valt, maar als dit regelmatig gebeurt lopen de kosten best op. In dit artikel gaan we dan ook dieper in op het te behalen voordeel.

Tijdschriften

Vraag een proefabonnement cadeau

Losse nummers en de reguliere abonnementsprijzen zijn de minst voordelige manier, met een proefabonnement valt echter veel voordeel te behalen. Er wordt meestal gestunt met prijzen waarbij de korting op kan lopen tot 70%. De reden: de uitgever van het betreffende blad wil je graag goedkoop kennis laten maken in de hoop dat je na de proef periode kiest voor een (duur) doorlopend abonnement. En als je voor je zelf een proefabonnement op je favoriete tijdschrift afsluit, dan zie je in de voorwaarden meestal staan dat na de proef periode het wordt omgezet in een doorlopende, mits je het tijdig stopzet. En dat op tijd stopzetten is iets wat men massaal vergeet. De oplossing: Vraag een proefabonnement cadeau! Op vrijwel elke website met bladen aanbiedingen zie je de optie staan "Geef cadeau". Hier voor kiezen en de aanvrager kan zowel zijn (factuur) adres invoeren en het adres van de ontvanger. Het leuke is dat deze vorm (vrijwel) altijd een aflopende aanbieding betreft. De ontvanger zit dus nergens aan vast.

Is het niet vreemd om een proefabonnement te vragen? Je zal meestal merken dat het erg gewaardeerd wordt dat je iets vraagt wat je ook echt leuk vindt en wat niet enorm in de kosten hoeft te lopen. En als je zelf nog niet de keuze kan maken welk tijdschrift je graag wil, dan kan je altijd een bladen cadeaubon vragen. Deze zijn online makkelijk te koop voor een prijs vanaf 7 euro en vervolgens kan je zelf kiezen uit meer dan 125 bladen.

Deel een tijdschrift abonnement

Nog een veel geld besparen mogelijkheid: Deel een tijdschrift abonnement. Je hebt vast iemand in je vriendenkring die net als jij gek is op het lezen van een bepaald tijdschrift. Waarom zou je dan niet een afspraak kunnen maken om de kosten te delen en het betreffende blad dus ook. Misschien lijkt dit wat omslachtig, maar in de praktijk zal dit reuze kunnen meevallen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om beiden een (proef-) abonnement te nemen en met elkaar de magazines te ruilen zodra beiden ze gelezen hebben. Je kan dit zien als "2 voor de prijs van 1" en als dat geen voordeel is! Heb je een grote vriendenkring of veel familie dicht bij je in de buurt, dan kan je vanzelfsprekend ook gaan voor "5 voor de prijs van 1" (of misschien wel meer).

Ga voor de leesmap

Iedereen kent het principe van de leesmap wel. Eén keer per week komt de leesmap auto voor de deur om je te voorzien van een stapel tijdschriften. Hoe nieuwer ze zijn, des te hoger de kosten. Dus een oudere map is vrij goedkoop en bied toch veel leesvoer. Een nadeel lijkt te zijn dat je zelf geen keuze kan maken uit het soort bladen, maar dat valt tegenwoordig best wel mee. Je kan vaak kiezen voor meerdere soorten leesmappen en daarnaast kan je vaak ook nog zelf maandbladen selecteren. Gaan voor een leesmap wordt ook nog eens aantrekkelijk gemaakt met leuke welkomstgeschenken (van tablets tot cadeaukaarten). Let wel: hoe waardevoller het geschenk, des te langer is het termijn van de overeenkomst die je aangaat. Kies liever voor geen cadeau als je elke week wil kunnen opzeggen.

Je oude tijdschriften zijn geld waard

Met name verzamelde maandbladen zijn meer waard dan je misschien zou denken. Gemiddeld kosten deze rond de 6 euro per uitgave (los nummer) en als je gaat voor een (poef-) abonnement, dan kom je wellicht uit op een prijs van 4,50 per nummer. Heb je er 12 bij elkaar, dan komt dit neer op een prijs tussen de 72 en 54 euro. De kans is groot dat er iemand best 20 euro voor over heeft om deze van je over te nemen. Vooral via Facebook verkoop groepen bereik je snel, gratis en makkelijk mensen bij jou in de buurt die het de moeite waard vinden om ze op te komen halen. het kost even wat moeite, maar jij behaald er voordeel mee en je maakt er iemand anders blij mee!