Geld besparen

Er zijn mensen die van geld besparen een echte hobby maken en zo gek is dat nog niet, immers er zijn erg veel mogelijkheden voor. Je kan in een (online) winkel gaan voor de beste aanbieding en dan nog kan je de prijs vergelijken met andere winkels. Het is tegenwoordig mogelijk om producten rechtstreeks uit China te kopen, het duurt dan wel erg lang voordat je het in huis hebt, maar de prijzen zijn vele malen goedkoper. In huis zijn er natuurlijk ook veel bespaar mogelijkheden (denk aan led lampen e.d.) en wat dacht je van goedkopere dienstverleners qua internet, energie, enz. Veel van de genoemde mogelijkheden zijn relatief eenvoudig en kosten weinig tijd, echter als je echt op alles wil besparen kan het best omslachtig zijn. Gelukkig kan een zogenaamde "online (be) spaarprogramma" een prima hulpmiddel zijn. Onderstaande afbeelding geeft al een beetje aan wat bedoeld wordt: gratis aanmelden, punten sparen en cashen maar.

Geld besparen met Euroclix

Natuurlijk is de zeer beknopte uitleg wel heel erg kort door de bocht. Wij leggen je dan ook graag uit hoe een internet (be) spaarprogramma als Euroclix het erg makkelijk en leuk kan maken om zowel geld te besparen als geld te sparen. Het kost even wat tijd om alle mogelijkheden door te krijgen, maar het is zeker de moeite waard.

Online (be) spaarprogramma

Het online (be) sparen bij Euroclix is erg eenvoudig, je klikt op bovenstaande afbeelding en maak een account aan (wat ook eenvoudig kan door te registreren via Facebook). Door onze samenwerking met het genoemde spaarprogramma, zal je gelijk €1,50 in je account bijgeschreven krijgen. Vervolgens is het slim om de website te bookmarken (bij je favorieten te zetten) en even een kijkje te nemen bij alle mogelijkheden die je hebt. Simpel gezegd zijn er drie hoofdpeilers waarmee je aan de slag kan gaan:

  • Geld besparen - Euroclix werkt samen met honderden webshops en dienstverlenende websites. Hierdoor kan je als lid rekenen op een vorm van collectieve korting. Als je via Euroclix deze sites bezoekt, kan je rekenen op kortingen die kunnen oplopen tot 10% (bovenop evt. lopende kortingen bij de betreffende sites zelf). Het bezoeken van de webshops e.d. kan via je account (zoek webwinkel of product), maar je kan ook een "Clix Assistent" downloaden voor je browser. Dit is een soort toolbar die er voor zorgt dat je automatisch de collectieve korting mee pakt.
  • Geld verdienen - Zodra je via het spaarprogramma gaat shoppen, kan je naast de korting ook rekenen op cashback vergoedingen. Koop bijvoorbeeld voor 50 euro bij een webshop en je krijgt tot 5% cashback in je account bijgeschreven. Dit komt dus neer op €2,50 die je snel in je persoonlijke account bijgeschreven krijgt. Ook kan je de gratis Euroclix Mastercard aanvragen waarmee je automatisch 0,25% op alle online en offline aankopen verdient. Dit lijkt weinig, maar het is wel een extra geld verdien mogelijkheid. En niet alles draait om shoppen bij het (be) spaarprogramma, want je krijgt ook betaalde e-mails en je kan met regelmaat deelnemen aan online onderzoeken (enquêtes). Met name de enquêtes zijn een snelle methode om je saldo te spekken, want per onderzoek van rond de 10 minuten kan je tot wel 2 euro verdienen. Wil je regelmatig uitgenodigd worden voor de enquêtes, dan is het raadzaam om je profiel kenmerken in te vullen. Dit zijn vragenlijsten die je onder marktonderzoeken / profielkenmerken kan vinden. Leuk detail is dat je voor het invullen van je profielkenmerken ook al betaald wordt.
  • Geld winnen - Ook een leuke peiler is de geld win mogelijkheid. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je profielkenmerken up to date zijn en blijven en hierdoor maak je elke maand kans op €70,- Ook kan je elke dag je gratis loterij ticket activeren via de website en in de wekelijkse trekking maak je kans op €5,- Daarnaast is er nog de mogelijkheid om met gespaarde punten een gokje te wagen of te wedden op voetbal of de F1.

Bovenstaande bespaar, verdien en win mogelijkheden zijn zelfs nog zeer beknopt en niet volledig. Het wordt anders wel een heel lang verhaal, maar het is net zo leuk om deze zelf te gaan ontdekken.

Doorsparen loont

Bij Euroclix spaar je trouwens punten die Clix worden genoemd en zoals je zal begrijpen zijn deze punten geld waard. Het is zelfs zo dat doorsparen behoorlijk loont. Je hebt namelijk te maken met een Clix inwisselkoers. Vanaf 1.000 Clix kan je een uitbetaling aanvragen en wel van €10,- Spaar je door naar de 5.000 Clix dan kan je een uitbetaling aanvragen van €70.- En zo zal het alleen maar oplopen tot een indexkoers van wel 170%.

Dit klinkt allemaal natuurlijk wel heel aantrekkelijk, maar de logische vraag "hoeveel kan ik verdienen?" is ook wel terecht. Hierover kunnen wij eerlijk zijn, het zal je nooit financieel onafhankelijk kunnen maken (tenzij je door het leden aanbrengen als verdien methode heel erg goed bent). Het gemiddelde lid zal per jaar zo'n €150,- bij elkaar kunnen sparen en dit op z'n bankrekening uitbetaald krijgen en dat is dus los gezien van de besparing op online aankopen. Actieve leden die regelmatig online shoppen e/o het leuk vinden om deel te nemen aan de marktonderzoeken, kunnen zo'n €150,- per kwartaal bij elkaar sparen.

Euroclix

Ja er zijn meer (be) spaarprogramma's in Nederland, maar Euroclix is al ruim 15 jaar de grootste met ongeveer 250.000 leden. In die tijd hebben ze al bijna €30.000.000,- uitbetaald aan hun leden. Daarnaast zijn ze niet alleen in Nederland actief, maar ook in Duitsland en België.

>> Ja ik wil ook geld (be) sparen en maak gratis een account aan bij Euroclix