Loterijen vergelijken

Helaas is de loterijen vergelijk tool tijdelijk niet meer beschikbaar

Wist je dat er in Nederland slechts 7 legale loterijen zijn en wel: Eurojackpot, Lotto, Staatsloterij, Nationale Postcode Loterij, Vrienden Loterij, Bank Giro Loterij en Krasloten. Het aanbod zal in de toekomst nog wel uitgebreider worden als door de nieuwe kansspelen wetgeving ook buitenlandse aanbieders zich mogen richten op Nederlanders (mits ze beschikken over een door de Kansspelautoriteit verstrekte vergunning). Middels onderstaande loterijen vergelijken tool, kan je de 6 waar je online loten kan kopen (of een abonnement afsluiten) kijken welke het beste bij je past. Het zijn ze dus niet allemaal, want de welbekende krasloten zal je onderstaand niet tegenkomen.

Waarom loterijen met elkaar vergelijken

Deelnemen aan één of meerdere loterijen is altijd leuk en spannend. Je weet dat de kans om miljoenen te winnen erg klein is, maar niet mee doen en je zal ook nooit de jackpot of hoofdprijs kunnen winnen. Veel Nederlandse loterijen spelen ook in op je gevoel middels het aangeven wat voor goeds ze wel niet doen met een "groot" gedeelte van de inleg. Zo zijn er loterijen die meer dan 50% van de inleg aan goede doelen schenken. Prima natuurlijk, maar wellicht vindt je het belangrijk om invloed te kunnen uitoefenen op het soort goede doel. Er is niks mis mee als je van mening bent dat internationale hulp ondergeschikt is aan een goed doel in eigen land (en andersom natuurlijk ook niet). Ook kunnen wij ons voorstellen dat je 50% of meer wel heel erg veel vindt. Klik zeker op "meer informatie" per aanbieder om het percentage te kunnen zien of maak gebruik van de mogelijkheid om links bovenaan zelf je wensen in te stellen. Wist je trouwens dat alleen de Staatsloterij geen percentage van de inleg schenkt aan goede doelen? Bij de rest is het een percentage van 10 tot 50 procent.

Naast de goede doelen voorkeuren kan je middels de vergelijk tool ook je overige voorkeuren instellen. Wil je een los lot of liever toch een abonnement. En minstens zo belangrijk... wil je dat de prijzen belastingvrij worden uitbetaald of maakt je dat niks uit. Bij de meeste loterijen worden de prijzen namelijk niet belastingvrij uitbetaald en dat kan erg vervelend zijn. Bij prijzen boven de €454,- (ook als het geen geld prijzen zijn), zal je kansspelbelasting moeten afdragen. En wat als je een mooie auto wint t.w.v. 25.000 euro, dan kan je toch maar mooi rond de 7.000 euro afdragen aan de belastingdienst. Dus wellicht de gewonnen auto verkopen om aan deze verplichting te kunnen voldoen?

Speel bewust 18+

Je ziet in de loterijen vergelijken tool niet voor niks de slogan "Speel bewust 18+" staan. Dit geeft aan de ene kant aan dat het voor personen jonger dan 18 jaar niet is toegestaan om deel te nemen. Aan de andere kant staat het "speel bewust" voor het feit dat je te maken hebt met kansspelen, waarbij je dus ook je inleg kan verliezen. De meeste loterijen zijn gelukkig niet erg verslavingsgevoelig, maar krasloten bijvoorbeeld al veel meer. Dit komt omdat er bij krasloten een zeer korte tijd zit tussen "inzet en uitkomst". Het is krassen en gelijk zien wat je evt. gewonnen hebt en juist dat kan er voor zorgen dat je in een soort roes komt. Bij de loterijen waar elke week of maand een trekking is, is hier in veel mindere mate sprake van. Toch is het altijd verstandig om niet boven je budget te gaan spelen. Ga er van uit dat je je inleg verliest.