Besparen op online games

Als je een liefhebber bent van online gamen en graag de nieuwste speelt, dan is geld besparen wel erg eenvoudig. Simpelweg niet meer de nieuwste kopen is de makkelijkste manier. Maar dat is natuurlijk wel heel erg kort door de bocht als je een dure game pc hebt staan en het graag online opneemt tegen andere spelers met gave schietspellen o.i.d. Probeer dan eens niet gelijk de nieuw uitgebrachte gelijk te kopen. Wacht eerst even de eerste spelerservaringen af en bepaal dan of het de moeite waard is. Na de verstreken tijd is de kans groot dat je sowieso al voordeliger uit bent als je wel tot een aankoop besluit. Je kan dan ook nog eens gebruik maken van zogenaamde cash back websites, zoals op onze "geld besparen pagina". Over een aankoop kan je tot wel 10% terug krijgen als cash back, daarnaast ka je vaak rekenen op extra korting.

De meeste mensen zijn natuurlijk niet "professionele gamers" te noemen. Wel hebben de meeste wel wat spelletjes op hun smartphone e/o tablet staan. Duur hoeven deze niet te zijn en tegenwoordig lijkt gratis zelfs de norm te zijn. Maar is gratis altijd wel echt gratis? In veel games zitten zogenaamde "in game aankopen". Voor een paar euro tot meer dan 100 euro credits, grondstoffen, wachttijd verkorters, loot boxes... Vraag je zelf eens af hoeveel geld je hier aan besteed. Is het meer dan je dacht? De volgende vraag is dan: wat ben je er mee opgeschoten? De kans is groot dat je de conclusie kan trekken dat de aankopen niet nodig waren. Besparen op online games is dus niet zo moeilijk.

EazeGames

Vaardigheidsspellen

Onlangs kwamen wij in aanraking met een website met informatie over vaardigheidsspellen. Aangezien de beschreven spelletjes ons wel aanspraken, eens een kijkje genomen. Het betreft een gaming platform waar je gratis op je desktop/laptop kan spelen en via een gratis app op je smartphone/tablet. Geen gewone leuke spelletjes, maar zogenaamde "Skill based games" waar je geld mee kan winnen. Geld prijzen winnen i.p.v. uitgeven is natuurlijk veel leuker. En dan niet zoals bij een online casino: "kans maken op...". Wel: op basis van vaardigheid je tegenstander(s) verslaan en daardoor geld winnen.

EazeGames is de naam van het platform en inmiddels hebben ruim 1,2 miljoen spelers uit verschillende Europese landen hen ontdekt. Het is een kwestie van de site bezoeken (of app downloaden) en gewoon eens kijken wat voor vaardigheid games zij bieden. Alle games zijn onbeperkt gratis te spelen in de demo modus. Dit werkt met EazeCoins en dat is zeg maar fictief geld. Ben je door je saldo heen, dan wordt het gewoon weer aangevuld. In de gratis speelmodus speel je ook tegen echte mensen als tegenstanders en dat maakt het wel zo leuk. Daarnaast is dat de beste voorbereiding om vaardig te worden.

De games

Bij EazeGames kan je op het moment van schrijven rekenen op 12 verschillende games. Per game kan de benodigde vaardigheid verschillen. Vooral als je voor echte geld prijzen wil gaan spelen, is het handig om de geen te spelen waarin je goed bent. De volgende kan je verwachten:

 • Solitaire Skill Based - Het bekende Patience kaartspel, maar dan in een unieke wedstrijd vorm waarbij zowel jij als speler als de tegenstander precies dezelfde kaarten gedeeld krijgt. Op basis van snelheid en inzicht kan je winnen. Geluk speelt geen rol.
 • Bubble Shooter - Schiet de gekleurde bubbels naar de geen met de zelfde kleur en maak groepjes van minstens 3 gelijke. Voltooi een level voor extra veel punten. Verander zo nodig de kleur van de te schieten bal. Speel snel en slim.
 • Airport Bingo - Normaal een kansspel, maar nu een vaardigheid game waarbij het gaat om snelheid en slim gebruik van power-ups voor extra punten.
 • 21 Treasure - Kan je goed hoofdrekenen, heb je een goed geheugen en vooruit denken is een sterk punt van je? Met 21 Treasure kan je dan wellicht makkelijk je tegenstander verslaan.
 • Match 3 - Een bekend spelletje waarbij je groepjes van gelijke fruit symbolen moet maken. Typisch een spel waarin je steeds beter zal worden door simpelweg veel te gaan oefenen.
 • One Tap - Het snelste spelletje waarbij het om snelheid en nauwkeurigheid gaat. Er komt een cirkel in beeld en je moet zo snel als mogelijk in het middelpunt tikken.
 • Block Puzzle - Een soort Tetris, maar dan net even anders. Plaats blokken in het speelveld en vul meerdere rijen tegelijk om daarmee veel punten te winnen. Speel je op safe met een paar rijen tegelijk of ga je voor de maximale winst door slim te puzzelen?.
 • Archery World Tour - Boogschieten op een redelijk realistische manier. Houd rekening met de windrichting en de windkracht en ga voor de roos. Dit is typisch een game waarbij "oefening baart kunst" van toepassing is.
 • 9 Ball Pool - Poolen waarbij je extra veel punten kan halen met trick-shots. Al is de basis eerst al moeilijk genoeg. Probeer eerst maar eens alle ballen te potten op de juiste volgorde.
 • Sudoku - Sudoku zoals het bedoeld is. Met logisch inzicht en snelheid is winnen niet zo moeilijk toch? In ieder geval heeft je tegenstander met precies de zelfde Sudoku puzzel te maken als jij.
 • Bowling - Het kost even wat moeite om de basis van het bowlen onder de knie te krijgen met verschillende gooi en effect manieren. Het wordt al snel een leuk en spannend spel
 • Free Kick Shooter - Schiet de voetbal langs de keeper, muurtjes en raak zeker de bonus punten doelen. Deze voetbal game zal je zeker aangenaam verrassen.

Voor echte geldprijzen spelen

Kans maken op echte geldprijzen met je favoriete vaardigheidsspelletje? Maak eerst een account aan bij EazeGames en dat is mogelijk als je 18 jaar of ouder bent. Vervolgens kan je speelgeld storten en rekenen op een maximale bonus van 30 euro (bekijk wel de bonusvoorwaarden). Minstens zo belangrijk en leuk: je kan het nu gaan opnemen tegen andere spelers met een inzet vanaf €1,- bij toernooien en €1,20 bij onderlinge wedstrijden. Waar je ook voor kiest, EazeGames zal zorgen voor een eerlijk spel. Je zal gekoppeld worden aan tegenstanders met een vergelijkbaar vaardigheidsniveau.

Als je vaardig genoeg bent in je favoriete games, dan zal je wellicht vaker winnen dan verliezen. Op die manier kan je net als vele andere spelers, tot wel 300 euro per maand winnen. Verlies je vaker dan dat je wint? Oefen dan weer eerst in de gratis speelmodus. Of probeer eens een totaal andere game.